Dagens drøm
Arkiv
< 05.05.97 >
Hvor kommer den stjålne bilen fra?

Jeg er inne i et kjøpesenter og tar rulletrappen ned. Det kommer en liten leke, som ser ut til å leve, flyvende mot meg. Det er en liten dukke. Den lager en morsom lyd og spreller når jeg fanger den. Jeg synes den er så morsom at jeg like godt tar den med meg.

Jeg går ut av bygget og ned mot en bil jeg vet jeg har parkert rett nede i gata.

Når jeg kommer til bilen, ser jeg først ikke hvor den står. Men så oppdager jeg den. Det er visst en Mazda, men den er veldig stilig. Nå går det opp for meg at jeg slett ikke har noen bil. Jeg har jo solgt den. Jeg begynner å rasjonalisere og tenker meg at jeg har byttet den gamle bilen inn i denne. Men det stemmer jo heller ikke helt. Så tenker jeg at jeg må ha stjålet bilen fra en bilforetning. Jeg vil kjøre den hjem allikevel, for jeg har en del saker med meg (og i bagasjen) som det er greit å slippe å drasse på på toget. Jeg skjelver lett i det jeg låser opp bilen, for jeg er litt nærvøs for å kjøre en stjålet bil. Jeg lurer på om jeg kanskje kommer til å bli stoppet av politiet. Bilen ble stjålet i går, får jeg det for meg.

Når jeg setter meg inn, ser jeg at rattet er på feil side. Er det da større sjanse for å bli stanset av politiet, lurer jeg.

Det faktum at jeg ikke husker hvor jeg har fått denne bilen fra får meg til å tenke. Med ett går det opp for meg: Jeg drømmer, selvfølgelig! Men nå er det mørkt rundt meg, og jeg tenker at jeg må spinne. Jeg merker imidlertid at jeg er halvvåken nå. Jeg hører tikket fra vekkeklokken, og jeg begynner å føle senga. Det er for sent.

 
[ Hele drømmearkivet ] ... [ Om klare drømmer ] ... [ Våkne opp! ]